De toekomst van Liverpool

FC Liverpool is de voetbalcub uit Liverpool met de karakterestieke rode kleuren. Tegenwoording zul je mischien in Nederland niet zo snel voetbalshirtjes rondzien lopen van liverpool en wat meer van supermachten zoals Barcelona, Real Madrid en Bayern Munich. De echte kenners zullen weten dat Liverpool wel degelijk behoort tot de grootste teams van de voetbalgeschiedenis. In de jaren 70 en eind jaren 80 maakte Liverpool furore in de english league en Champions League, wat toendertijd de Europa cup 1 heette.
Liverpool heeft een totaal aan 5 champions league titels en 18 Premier league titels.

Stand van zaken

Liverpool heeft de premiere league voor het laatst gewonnen in 1989. De champions league is voor het laatst gewonnen in 2005 waar een van de meest magische voetbalavonden ooit is meegemaakt. De Instanbul drama waarin Liverpool van een 3-0 achterstand tegen het grote AC Milan in de tweede helft terug geknokt. Het werd uiteindelijk 3-3 met een uitermate spannede penaltyreeks als slot. Liverpool heeft nog wel in de finale gestaan van 2007 met die zelfde AC milan, maar die ging 2-1 verloren.

 

Val van liverpool

Nadat Liverpool in 2007 een finale heeft verloren waren ze nog wel goed aan het presteren in de Premier League. Benitez de toenmalige coach van Liverpool leide het team dichtbij een kampioenschap in 2009. De Premier league ging uiteindelijk naar aartsrivaal Manchester United die inmiddels de record van premier league titels van Liverpool heeft verbroken, met 20 titels. Sinds het misgrijpen van de titel zijn er enkele sleutelspelers verloren gegaan zoals onder andere Xabi Alonso die naar Real Madrid vertrok en Mascherano die Liverpool verliet voor FC Barcelona. Dit heeft ervoor gezorgd dat liverpool die jaren erna vaak bundelde in de subtop van Engeland

Toekomst

Liverpool had na enkele jaren in de categorie nummer 7 tot en met 9 een nieuwe koers ingeslagen. De aanstelling van Jonge Coach Brendan Rodgers bleek een gouden beslissing. In de campagne 2013-2014 zorgde Rodgers samen met de uitblinkende Suarez en Sturridge bijna voor de oh zo lang wachtende titel van de premier league. Liverpool greep mis maar de toekomst zag er goed uit. Jurgen Klopp is momenteel coach van Liverpool en heeft in het verleden bewezen met een relatief jong en goedkoop team een geweldig kampioens team te smeden die strijd voor de titels en grootmachten kan vernietigen. Klopp for the Kop belooft een mooi verhaal te worden. Als er nog twijfels zijn zal ik tog maar even de Europa league wedstrijd tussen Liverpool en Dortmund terug kijken.