Olympisch dorp Peking

Het sportersdorp

Eén van de dingen die de Olympische Spelen zo speciaal maakt is het Olympisch dorp. De meeste mensen hebber er wel eens van gehoord maar weten niet echt wat dat nou precies is. Eigenlijk is het precies zoals de naam, een dorp dat speciaal voor de Olympische ploegen is gemaakt. In het dorp mogen alleen leden van de ploegen komen en het personeel van de Olympische Spelen.Alles wat de sporters wensenHet dorp is van alle gemakken voorzien. Zo zijn er filmzalen, restaurants, supermarkten, kerken en zelfs speelhallen. De sporters overnachten in appartementen samen met nog één andere kamergenoot. Deze appartementen worden na afloop van de Olympische Spelen verkocht aan burgers. De ploegen mogen gratis eten in een luxe eetzaal die ook in het dorp staatDe beveiliging

Het Olympisch dorp is streng beveiligd. Toch is het een groep Palestijnse terroristen gelukt om tijdens de Spelen van 1972 in München het dorp binnen te dringen. Zij gijzelden leden van het Israëlische team wie uiteindelijk allemaal omkwamen.

Peking

Het Olympisch dorp van Peking is gelegen in het Olympische park waar zich onder andere het Olympisch Stadion en het Olympisch Zwembad is. Het Olympisch dorp beslaat 66 hectare en maakt gebruik van groene energie zoals zonne-energie.