Met de elektrische fiets op vakantie! Ben jij er klaar voor?

man en vrouw zoenen

Met elektrische fiets is het makkelijker om lange afstanden af te leggen dan met de gewone fiets. Door de elektrische ondersteuning geniet jij zorgeloos van je omgeving. Hoe leuk is het daarom om op vakantie te gaan met de e-bike? In deze blog zetten we de elektrische fiets in het zonnetje en lees je meer over de voordelen van een fietsvakantie!

 

De elektrische fiets
De e-bike is een fiets met elektrische trapondersteuning. Door te trappen treedt de motor in werking. Hierdoor gaan de dagelijkse fietstochten naar werk, school of een mooi ritje in het buitenland, net iets makkelijker. Bezweet op je bestemming aankomen is met de komst van de elektrische fiets dus verleden tijd.

 

Fietsen maakt gelukkig

Misschien wist je al dat fietsen gelukkig maakt, maar hoe komt dat precies? Drie factoren van het ervaren van geluk zijn: autonomie, competentie en verbinding. Door lekker een stuk te gaan fietsen, kom je uit je isolement en ben je mobieler en onafhankelijker. Ook voor het lichaam is het goed, want mensen die de fiets pakken in plaats van de auto, hebben een lager vetpercentage en BMI. Hiernaast is het niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor het milieu!     

Op ontdekking

Met de fiets kun je gemakkelijk overal komen en dit brengt je op de mooiste plekken! Hierdoor ontdek en ervaar je plaatsen op een hele andere manier, dan wanneer je met de auto of het openbaar vervoer zou reizen. In Europa zijn zoveel adembenemende plekken met mooie fietsroutes. Vaak zoeken wij Nederlanders de natuurlijke schoonheid in verre landen buiten Europa, maar je hoeft niet ver te reizen voor prachtige landschappen en vakantieplekken. Fietsvakanties in Europa zijn daarom tegenwoordig erg populair.

Voor de echte avonturiers is er inmiddels overal een goede wifi verbinding beschikbaar, zodat je onderweg je route kunt bekijken. Ook zijn er reisorganisaties die (complete) fietsreizen aanbieden en dan kun je zelf bepalen hoe actief je reis moet worden. Hierna hoef je alleen nog een fijne fiets uit te zoeken en dan ben je er klaar voor. Bekijk hier assortiment aan e-bikes en alvast veel fietsplezier!