De materialen van de olympiërs

Waarschijnlijk zitten de meeste van jullie nu al dagen lang voor de buis, de olympische spelen zijn volop aan de gang. De Nederlandse olympische helden zijn dan ook overal te bekennen. Maar welke schoenen zorgen er voor dat Churandy Martina zo hard kan sprinten? Wat voor badmintonracket zorgt er voor dat Lin Dan zo hard kan slaan? In dit artikel belichten wij welke sport materialen jou helden dragen.

Handbal

Bij handbal hebben je voeten veel te verduren. Wij hebben de schoenen geanalyseerd van de Nederlandse heren & dames. Een uitblinker is de Mizuno Wave Lightning Z2 die door veel spelers wordt gedragen. Deze schoen zou de spelers meer stabiliteit moeten bieden en tegelijkertijd meer explosiviteit bij het springen.

Basketbal

Net zoals bij handbal zijn schoenen erg belangrijk bij basketbal, maar uiteraard komt maar 1 type schoenen duidelijk naar voren en dat zijn natuurlijk de Nike Air Jordans. Dit zijn gewoon dé basketbal schoenen van dit jaar. Wat zeker niet onopgemerkt kan blijven zijn de Spalding basketballen die (bijna) elke wedstrijd worden gebruikt tijden de olympische spelen.

Tafeltennis

Dit jaar domineren weer de chinezen, ze hebben inmiddels al 6 medailles binnengehaald! Naast een tafeltennistafel is het hebben van een goed batje een van de belangrijkste prioriteiten voor een tafeltennisser. Zhang Jike & Xu Xin zagen we dan ook schitteren met een prachtig Cornilleau batje.

Hebben wij jou favoriete sport niet behandeld in dit artikeltje? Geen probleem, laat het ons weten en wij zoeken het voor je uit! Veel plezier met het kijken naar de olympische spelen en nog een sportief 2016 toegewenst!