Wat nodig als hardloper?

Ben je van plan om binnenkort te beginnen met hardlopen? Natuurlijk een fantastisch idee, maar je moet wel zorgen dat je een goede start hiermee kan maken. Het is niet zo dat je even wat schoenen uit de kast trekt, een trainingsbroek aan je benen hijst en meteen een paar kilometer kunt gaan lopen. Een goede voorbereiding is het halve werk en er is training vereist om langere afstanden te gaan rennen. Maar wat heeft de grootste noodzaak?

Keuze voor schoenen

Eén van de belangrijkste aspecten van hardlopen is dat er goede schoenen aanwezig moeten zijn. Dit zou je kunnen doen door eens een speciaalzaak in te lopen en zo de verschillende schoenen met elkaar te vergelijken. Vergelijken hoeft natuurlijk niet direct in een winkel en oriënteren via het internet is ook een goede mogelijkheid...

Read More

Fietsen zit in ons bloed

Nederland is een echt fietsland, we zijn er dol op. Op vroege leeftijd wordt kinderen al aangeleerd hoe zij zich moeten redden op een tweewieler. Daarom dat wij Nederlanders zo van fietsen houden, jong geleerd oud gedaan luidt het gezegde. Doordat Nederlanders zo dol zijn op het fietsen hebben we ontzettend veel verschillende fietstypen. Zo hebben we voor moeders de moederfiets,  voor forenzen is er een vouwfiets en nog veel meer. Ouderen zijn vaak niet de lenigste meer en de personen met het grootste uithoudingsvermogen, maar fietsen doen zij nog graag. Ouderen kunnen bijvoorbeeld een elektrische fiets kopen zodat ook zij kunnen genieten van comfortabel fietsplezier.

Zelfs als we op vakantie gaan kunnen veel Nederlanders geen afstand doen van hun fiets, maar dat houdt ons niet tegen! We ...

Read More

De Olympische Spelen waar sport en rituelen samenkomen

Op de plek waar de Griekse rivieren Kladeos en Alpheüs in elkaar uitmonden, ligt het aan Zeus toegewijde heiligdom Olympia. Het is de plek waar het meest prestigieuze sportevenement van het oude Griekse rijk plaatsvindt: de zogenaamde Olympische Spelen. De spelen vinden plaats in een speciaal opgericht sportcomplex. De gebouwen die zich in dit complex bevinden, vormen het toneel voor de atletiek en de cultus. Dat laatste is gericht op de verschillende ceremoniën, die al vanaf het eerste moment een belangrijke plek innemen bij de spelen. De spelen worden daarom verdeeld in twee vakonderdelen: het eerste bestaat uit de afdeling die zich bezighoudt met de rituelen en het tweede onderdeel richt zich specifiek op de verrichting van de sportwedstrijden...

Read More

Giant fietsen

Wie in Nederland woont is zonder meer opgegroeid met fietsen. Sterker nog, de kans is groot dat je meerdere fietsen hebt op dit moment. In Nederland zijn er inmiddels meer fietsen dan inwoners. Iedereen in de maatschappij heeft een fiets die hij of zijn meerdaags gebruikt. Het kan gaan om een mooie transportfiets, ruige mountainbike, kleurrijke kinderfiets van verschillende maten, een goede elektrische fiets of een snelle Racefiets. Deze laatste zijn vaak wat duurder dan de gebruikelijke stadsfiets die je dagelijks gebruikt. Het racefietsmerk Giant maakt al decennia lang racefietsen en andere sportfietsen van zeer goede kwaliteit en waar je met veel comfort lange ritjes op kunt maken.

Giant staat voor kwaliteit, duurzaamheid en souplesse...

Read More

Chiptuning voor de autosport

Veel auto’s kennen een maximale snelheid die niet goed genoeg is voor de autosport. Daarnaast is het zo dat veel auto’s begrensd zijn vanuit de fabriek. Dit is ergens ook logisch, want waarom zou een auto bijvoorbeeld 250 km/u moeten kunnen rijden als u op de Nederlandse wegen maar half zo snel mag rijden? In de wereld van autosport ligt dit natuurlijk anders. Hier gaat het erom dat de coureurs het maximale uit de auto kunnen halen. Een begrensde snelheid is dan ook niet gewenst. Veel mensen die zich in deze wereld bevinden kiezen voor chiptuning voor de autosport.

Een auto sneller maken met chiptuning

Stel dat u een Audi heeft voor in de autosport, maar de motor presteert niet zoals u het graag zou willen zien. U weet dat het er wel in zit, maar u haalt het er niet uit...

Read More

De materialen van de olympiërs

Waarschijnlijk zitten de meeste van jullie nu al dagen lang voor de buis, de olympische spelen zijn volop aan de gang. De Nederlandse olympische helden zijn dan ook overal te bekennen. Maar welke schoenen zorgen er voor dat Churandy Martina zo hard kan sprinten? Wat voor badmintonracket zorgt er voor dat Lin Dan zo hard kan slaan? In dit artikel belichten wij welke sport materialen jou helden dragen.

Handbal

Bij handbal hebben je voeten veel te verduren. Wij hebben de schoenen geanalyseerd van de Nederlandse heren & dames. Een uitblinker is de Mizuno Wave Lightning Z2 die door veel spelers wordt gedragen. Deze schoen zou de spelers meer stabiliteit moeten bieden en tegelijkertijd meer explosiviteit bij het springen.

Basketbal

Net zoals bij handbal zijn schoenen erg belangrijk bij basketbal...

Read More

De toekomst van Liverpool

FC Liverpool is de voetbalcub uit Liverpool met de karakterestieke rode kleuren. Tegenwoording zul je mischien in Nederland niet zo snel voetbalshirtjes rondzien lopen van liverpool en wat meer van supermachten zoals Barcelona, Real Madrid en Bayern Munich. De echte kenners zullen weten dat Liverpool wel degelijk behoort tot de grootste teams van de voetbalgeschiedenis. In de jaren 70 en eind jaren 80 maakte Liverpool furore in de english league en Champions League, wat toendertijd de Europa cup 1 heette.
Liverpool heeft een totaal aan 5 champions league titels en 18 Premier league titels.

Stand van zaken

Liverpool heeft de premiere league voor het laatst gewonnen in 1989...

Read More

Talent speelt een belangrijke rol, maar materialen ook

hockey1Als het om sportieve prestaties gaat, speelt talent uiteraard een belangrijke rol. Waar de een minder aanleg heeft voor een bepaalde sport, lijkt de ander ervoor in de wieg gelegd. Toch komt niemand er in de sport enkel en alleen op dit talent. Wie in zijn sport wil presteren, zal ook trouw moeten trainen en zichzelf iedere keer weet uit moeten dagen. En naast dit alles speelt ook het juiste materiaal een belangrijke rol.

Voor de beste resultaten

Ook in de hockeysport geldt dat een combinatie van talent, regelmatig trainen en de goede uitrusting leidt tot de beste resultaten. Wat hockeykleding betreft zijn het vooral de schoenen die een essentiële rol spelen in de sportieve resultaten. Met het juiste schoeisel leg je letterlijk en figuurlijk de benodigde basis...

Read More

Voetbal niet meer op Olympische Spelen?

In de toekomst is het voetbal waarschijnlijk geen olympische sport meer. De WADA wil dat de FIFA zich aan de dopingregels houdt, als dat niet gebeurd zijn ze genoodzaakt om voetbal van het olympische programma af te halen. De voetballers moet volgens de WADA de bekende “whereabouts” invullen, daarmee kunnen ze aangeven waar ze zich op dat moment bevinden, zodat er op die momenten controles uitgevoerd kunnen worden. De FIFA weigert hier echter aan mee te werken.

Read More

Olympische vlam stopt met reizen

De Olympische fakkel zal in de toekomst niet meer langs andere landen gaan reizen. Dit maakte het IOC bekend, de tocht zal alleen nog maar in het gastland worden gehouden. In 2008 leidde de fakkeltoch naar Peking tot veel demonstraties.

“Na de eerste wereldwijde fakkeltocht in Athene (2004, red.) hebben we al besloten dat het beter zou zijn als de vlam alleen in het gastland komt”, aldus IOC-directeur Gilbert Felli. “Peking had de tocht echter al gepland en dat hebben wij geaccepteerd. Na afloop kwamen we tot de conclusie dat er te veel risico aan kleefde. Een fakkeloptocht alleen in het gastland is beter te controleren.”

Read More